joi, 7 august 2008

LUMEA DE JOS (The Lower World).

Lumea de Jos, sau mai bine zis Lumile de Jos sunt lumile generate de marea visare a naturii . Aici vom intalni spiritele animalelor, atat ale speciilor ce traiesc acum , cat si ale speciilor disparute . Tot aici vom intalni animalele mitologice de genul vasilisc , inorog , aspida , balauri , zmei etc. Deasemeni aici putem intalni spiritele plantelor , apelor , padurilor , elfii si gnomii , silfii si salamandrele...Tot bestiarul povestilor din copilarie ne asteapta aici , cu intelepciune , veselie , putere, cunoastere.
Aspectul general al Lumii de Jos este de natura voluptuoasa in a fi ceea ce este: padurile sunt paduri maiestuoase, falezele- marete, plajele - perfecte, marile -cristal, deserturile- absolute.
Descrierile celor ce au vizitat aceste taramuri sunt superlative. Nu am sa uit niciodata privirile stralucitoare si emotionate din ochii celor care tocmai au revenit din primele lor calatorii shamanice in Lumea de Jos. Nu am sa uit niciodata emotia reintalnirii mele personale cu aceasta Lume. Departe de a fi un taram josnic, necurat, al pedepsei vesnice pentru pacatele comise de nefericitii damnati ai diverselor doctrine ce propovaduiesc iadul, Lumea de Jos este mai degraba apropiata de un paradis natural, idilic...un loc in care plantele si animalele , toate vietuitoarele , duc o viata apropiata de cea din mitul biblic dinaintea "caderii". E paradisul natural pierdut si regasit.
Lumea de Jos este locul care trebuie vizitat pentru a ne intalni cu Spiritele animalelor noastre ajutatoare.
Accesul in aceasta Lume se face fie coborand printr-un trunchi de copac gol in interior, sau prin radacinile unui copac, sau printr-un put parasit, fie printr-o pestera , fie pe firul unui izvor intrand in pamant in locul din care izvorul iese....Orice deschidere naturala "reala" , despre care stim cu certitudine ca exista in Realitatea Ordinara este buna. Nu este neaparat necesar sa fi fost efectiv in acea pestera / deschidere /copac etc ., ci doar ca ele sa existe cu adevarat in lumea cea de toate zilele.

Niciun comentariu: