joi, 7 august 2008

STRAMOSII, GHIZII SPIRITUALI SI SPIRITELE AJUTATOARE

1.STRAMOSII

Stramosii (Ancestors) de familie, de neam, de natiune, vad de unde se afla ceea ce se intampla in prezent. Date fiind starea lor actuala (de dupa moarte) de perceptie largita si de intelegere superioara , precum si iubirea de care sunt cuprinsi pentru urmasii lor , nu e de mirare ca aproape fiecare dintre noi are printre ghizii si protectorii sai cel putin cate un stramos personal , pe care l-a cunoscut sau nu in aceasta viata. Nu intamplator fiecare societate traditionala tine la loc de mare cinste stramosii . Ganditi-va putin: societatea moderna este asa cum o stim de relativ putin timp . De foarte putin timp avem computere , automobile , vedete de televiziune si modul de viata contemporan . In schimb, de foarte mult timp , sufletul uman si spiritele sunt la fel . Stramosii decedati recent sau de ceva vreme ne pot vizita in vise , luandu-ne cu ei in Lumea Cealalta , aratandu-ne cate ceva de dincolo de cortina. Mesajele pot fi simple sau elaborate , legate de probleme "minore" sau de intrebari metafizice majore. Initierile in vise sunt foarte frecvente; din pacate sunt de multe ori gresit interpretate, in lipsa unui cadru cultural adecvat.

2.SPIRITELE AJUTATOARE, ANIMALELE-FORTA (Spirit Helpers , Power Animals):

La nasterea fiecaruia dintre noi in aceasta lume, unul sau mai multe spirite ale naturii se ofera voluntari pentru a ne ajuta si proteja. Este vorba de spiritele speciilor respective , nu de spiritele unor animale individuale. O persoana poate avea mai multe spirite ajutatoare ; in functie de cum decurge viata persoanei in cauza , un animal-forta poate fi inlocuit de altul , mai adecvat situatiei persoanei. Daca animalul-forta pleaca si nu e inlocuit de altul , aceasta se traduce in pierderea puterii persoanei, scaderea vitalitatii , si in cele din urma aparitia unor boli . Remedierea acestei situatii se face prin recuperarea de catre shaman a animalului forta al bolnavului si readucerea lui in Realitatea Ordinara.

Candva, o persoana foarte speciala , de la care am invatat multe , mi-a aratat Animalul-Forta al sau. Sub clar de Luna plina, dupa anumite exercitii , am privit adanc in ochii persoanei . Sub privirea mea sustinuta , contururile fetei sale au disparut , iar ceea ce cu secunde in urma alcatuiau trasaturile fetei sale familiare s-au reorganizat formand in fata ochilor mei uimiti un tigru alb, maiestuos, respirand forta si demnitate. Explicatia nu a intarziat sa apara: " Maestrul meu l-a pus in mine ca sa ma protejeze si sa imi dea putere".

3.GHIZII SPIRITUALI

Ghizii Spirituali (Spirit Guides) pot fi in forma umana sau nu . O persoana poate avea (si de obicei si are) mai multi Ghizi Spirituali in acelasi timp. O sugestie: ne poate fi de ajutor in calatoria shamanica exprimarea intentiei de a ne intalni cu exact acel Ghid care ne poate ajuta cel mai mult in situatia data, sau cu Ghidul Spiritual principal. De obicei se intampla de la sine asa.

Intalnirea constienta si interactiunea cu aceste spirite este insotita de sentimente foarte puternice si profunde. Sentimentul regasirii de sine este de multe ori atat de coplesitor in fazele initiale , incat multi dintre cei pe care i-am invatat sa calatoreasca pentru a se intalni cu aceste surse de putere si intelepciune raman fara grai sau plang. Aceste spirite sunt cei mai buni prieteni ai nostri, mereu gata sa ne ajute cu tot ce pot, dar, in acelasi timp, se numara si printre cei mai neglijati prieteni ai nostri . Marea noastra majoritate nu avem nici cea mai mica idee constienta despre existenta lor, nemaivorbind de interactiunea constienta cu ei.

Comunicarea cu toate aceste categorii de spirite poate imbraca multe forme. De la inceput trebuie spus ca nu intotdeauna comunicarea este verbala . Uneori , spiritele aleg sa comunice telepatic . Alteori , ele portretizeaza o situatie din viata persoanei in cauza , jucand un fel de "teatru" , in care fiecare detaliu e important . Alteori , ele aduc in constiinta persoanei o serie de amintiri ale unor evenimente trecute , aparent fara legatura , sau dimpotriva cu o legatura evidenta cu intrebarea. In sfarsit , in unele cazuri , ele vorbesc sau canta persoanei in cauza. Oricare ar fi cazul , interpretarea acestor comunicari este in sarcina persoanei. Scrierea de notite dupa fiecare calatorie shamanica sau vis semnificativ e o metoda excelenta de a pastra detalii care altminteri ar fi uitate. Totul are importanta: inclusiv culoarea cerului, momentul zilei, starea de spirit a fiecarui personaj , imaginile fugare de pe ecranul interior al memoriei.

4. REGULI DE PROTOCOL IN INTERACTIUNEA CU SPIRITELE

Amintiti-va, in calatoria shamanica ne aventuram in Marele Mister. Paradoxul exista la tot pasul. Totusi, anumite reguli profunde de bun simt se aplica permanent.

Intotdeauna salutati Spiritele pe care le intalniti. Daca ele dau semne ca nu doresc sa comunice cu dvs., nu fortati nota. Daca sunteti in cautarea animalului-forta al dvs, intrebati-le: " Esti tu animalul-forta al meu ?" Daca raspunsul este NU, cautati mai departe. Cand il veti intalni pe cel pe care il cautati , atitudinea sa va fi afirmativa. Acel spirit se va arata dvs in mod repetat, de cel putin 4 ori. Sau va veni direct la dvs, raspunzand afirmativ la intrebarea dvs..
Intotdeauna multumiti si salutati la plecare. La fel cum nu plecati din casa unui prieten fara a multumi pentru tratatie si fara a saluta, tot asa sa procedati si aici.
Daca apar spirite care par amenintatoare nu intrati in conflict cu ele. Mentineti o distanta sigura sau eventual plecati daca vreun spirit se manifesta agresiv la adresa dvs. Apelati la ajutorul sau sfatul ghidului sau animalului-forta al dvs. in astfel de cazuri.
In sfarsit, o regula foarte importanta: Nici un Spirit nu vine la dvs. neinvitat. Daca va faceti rugaciunea inainte de calatorie, multumind si cerand protectie, exprimandu-va intentia de a va intalni si a interactiona cu Ghizii dvs, cu Animalele-Forta ale dvs., nu exista pericolul de a fi atacat sau posedat de vreun spirit malefic sau rauvoitor.

Niciun comentariu: