joi, 7 august 2008

REALITATEA NON-ORDINARA .

REALITATEA NON-ORDINARA. LUMEA CEALALTA, LUMILE CELELALTE

Vestea buna pentru toti copiii acestei planete (de la varsta de zero ani la cea de 100 de ani) este ca vechile povesti cu care eram adormiti , mici fiind , sunt adevarate . Personajele lor exista , si au existat dintotdeauna, in Realitatea Non-Ordinara , in spatiul vizionar . Iar acesta e la doar o bataie de toba departare. Doar la o bataie de inima departare . Nu doar ca fiecare dintre noi trecem realmente in Lumea Cealalta noapte de noapte cand sufletul isi lasa "haina" in pat , ci , experimentarea starii shamanice de constiinta poate avea loc pentru fiecare dintre noi si fara a intrerupe starea de constienta prin adormire. Aceasta stare atat de speciala de constiinta poate fi atinsa atat de simplu si de rapid incat omiterea sa din repertoriul majoritatii practicilor spirituale "culte" ni se pare cel putin ciudata. Atunci cand cineva experimenteaza in propria constiinta perceptia Realitatii Non-Ordinare , sentimentul este exact ca in cazul unui vis foarte real , foarte viu , foarte semnificativ. A unei realitati virtuale foarte interactive, in care suntem foarte bine integrati.
Unele persoane tind sa perceapa mai mult vizual, dar altele sunt mai degraba "tactile" sau " audio". A percepe in aceste moduri , adica peisaje tactile sau sonore nu este o raritate . Nu e nimic in neregula cu asta . Unele persoane incep prin a avea perceptii fragmentate si amestecate , eventual lipsite de culoare si coeziune , in genul "desene animate" , "benzi desenate ". Cu timpul , perceptia acestor persoane va deveni mai coerenta, mai vie.
Lumea Viselor este locul in care fiecare dintre noi calatorim noapte de noapte pentru a ne reincarca bateriile sufletului. Daca nu am visa, am muri. De cele mai multe ori , trecerea de la constienta de zi la cea de noapte se face prin adormire , fara continuitate . Visele cele mai vii au loc in stare Theta-Delta . Daca insa continuitatea constientei nu este intrerupta , ci ne angajam cu intentie ferma , cu un anumit scop , in a explora Realitatea Non-Ordinara , linistindu-ne mintea si centrandu-ne , cu ochii inchisi , pe sunetul tobei sau al zuruitoarei , cand ritmurile noastre cerebrale ajung in zona Theta vom avea surpriza de a sesiza curand ca perceptia imprejurimilor se schimba. Acest proces este atat de uimitor incat de multe ori mi s-a intamplat ca mintea sa imi reactioneze foarte prompt, scotindu-ma din starea vizionara.
Se pare ca uneori mintii, Ego-ului le e frica sa abandoneze controlul. Cu timpul, aceasta problema "tehnica" se va diminua . Unificarea persoanei, integrarea constienta a laturii logice-mentale-egoice-corpusculare a emisferei cerebrale stangi cu intuitia-sentimentul-sine-unda a emisferei cerebrale drepte cere timp si dedicatie, dar merita ...

Niciun comentariu: